2023 yılında K. Makedonya’nın, 20 ülkeyle diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 30 yıl geçti

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, 2023 yılında dış politika planında önemli yıl dönümlerini kutladı.

Dünyanın farklı bölgelerinden yirmi ülkeyle diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 30 yıl geçti. Bu vesileyle Kuzey Makedonya büyükelçilikleri çok sayıda uygun etkinlik düzenledi.

7 Aralık’ta Tiran Büyükelçiliği, benzersiz müzik projesi “Makedon Geceleri”ni gerçekleştiren ünlü piyanist Emma Popivoda’nın piyano konseriyle resmi bir resepsiyon düzenledi.

Diplomatik kurumlardan temsilcilerin, Makedon ulusal azınlığının, iş dünyasının ve kamusal yaşamın önde gelen isimlerinin huzurunda Büyükelçi Danço Markovski, diğer hususların yanı sıra, komşuları olarak Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’un son 30 yılda sınırlarını açtığını vurguladı. insanların ve malların serbest dolaşımı, tarihe önyargısız yaklaşmak, demokratik kalkınmanın yeni çağına yer açmak ve ekonomik ortaklar olarak ekonomik ve ticari işbirliğinde yeni değerlerin koşullarını yarattı.

– Kuzey Makedonya ile Bulgaristan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının üzerinden 30 yıl geçti

8 Aralık 2023’te Kuzey Makedonya’nın Bulgaristan Büyükelçiliği, St.Petersburg Milli Kütüphanesi’nde Kuzey Makedonya Edebiyat Köşesi’nin açılışı etkinliğini düzenledi.

Geçtiğimiz yıl ülke ayrıca Angola, Belarus, Bosna-Hersek, Almanya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Endonezya, İzlanda, Malezya, Çin Halk Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Pakistan, Finlandiya, Fransa ve İsveç ile diplomatik ilişkilerinin 30. yılını kutladı.

Read Previous

Srebrenitsa Soykırımı: Bir kişinin daha kimliği tespit edildi

Read Next

Fatih Terim Yunanistan yolunda