2015 Yolsuzluk Algı Endeksi Açıklandı, Makedonya 66. Sırada

Yolsuzlukla mücadelede dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), 1995’ten bu yana her yıl yayınladığı Yolsuzluk Algı Endeksi’nin bu yılki sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

168 ülke arasında yapılan endeks çalışmasına göre 2015 sonuçlarında, Makedonya 66 sırada yer alıyor.

Yolsuzluk algısının en az görüldüğü ülke olarak Danimarka (91) en üst sırada yer alırken, Finlandiya (90) ve İsveç (89) onu izliyor. Kuzey Kore ve Somali ise 8 puanla yolsuzluk algısının en yüksek olduğu ülkeler olarak belirlendi.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, bu sonuçların dünya genelinde kamu kuruluşlarının ve yetkililerin daha şeffaf, dürüst ve hesap verebilir politikalar geliştirmeleri gerektiğini açıkça gösterdiğini belirtiyor.

Yolsuzluk Algı Endeksinin Metodolojisi

168 ülkede gerçekleştirilen, 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının bulguları incelenerek hazırlanan Yolsuzluk Algı Endeksi, uzmanlar ve iş dünyasının kamu sektörüne ilişkin yolsuzluk algılarını yansıtıyor. Endeks′teki metodoloji ile 0-100 değerleri arasında bir sıralama gerçekleştirilmekte olup, “0” en yüksek yolsuzluk algısı, “100” ise en düşük yolsuzluk algısına karşılık geliyor.

Read Previous

Geçen Yıl Makedonya’dan 78 Bin Kişi Göç Etti

Read Next

Bosna Hersek AB Üyeliğine Başvuracak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *