Türkiye – Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu projesine yoğun ilgi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı maddi desteği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER), Bursa Kent Konseyi, Kosova Bursa Fahri Konsolosluğu, Balkan Araştırmalar Merkezi (BAMER) ve Türkiye Mezunlar Derneği’nin (TÜMED) ortak girişimiyle Prizren’de 3 gün sürecek olan Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi’ başladı.

TÜMED ev sahipliğinde Prizren’de düzenlenen ve 3 gün sürecek olan ‘Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi’nde Prizren’in yanı sıra Türkiye’den de gelen çok sayıda genç bir araya geldi. ‘Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi’ sorumlusu Başak Saygın Şahin, amacın Kosova ve Türkiye arasında gençlerin iletişimini ve işbirliğini artırmak olduğunu belirtti.

16 ila 30 yaş arası 40 gencin yer aldığı projeye ilginin yoğun olduğunu söyleyen Şahin, Kosova’da 2 gün atölye çalışması bir gün saha gezisi yapılacağını Mayıs ayında 14 Kosovalı gencin de katılımıyla Bursa’da atölye çalışmasının gerçekleştirileceğini belirti. Kosova Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Güner Ureya, ‘Kosova-Türkiye İlişkileri Perspektifinden Gençlere Farklı Öneriler’ konulu konferans verdi.

Kosova’nın yapılanması ve uluslararası tanıtımından kısaca konuklara bilgi veren Ureya, Kosova’nın genç bir ülke olarak avantaj ve dezavantajlarından söz etti. Kosova’da gençlerin daha girişimci ve üretici olması gerektiğine işaret eden Ureya, bu yönde Türkiye’deki gençlerin tecrübelerinden faydalanmanın önemine işaret etti. 3 gün sürecek olan proje kapsamında gençler, Türkiye ile Kosova arasında varolan ilişkileri değerlendirme fırsatı bulacaklar. Projenin bir diğer ayağının Bursa’da gerçekleşeceği belirtildi.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Devlet Seçim Komisyonu: İdari inceleme ve alan denetimi kısmen tamamlandı

Read Next

Yarı finale son adımlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *