‘RTÜK 11. Gelecekle İletişim Çalıştayı’nda dört Balkanlı öğrenci bildiri sundu

Türkiye’de radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen ve denetleyen devlet kurumu olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Gelecekle İletişim Çalıştayı bu sene Gaziantep ve Şanlıurfa şehirlerinde gerçekleşti. Çalıştay, Türk Kurtuluş Savaşının başlamasının 100. Yıldönümü anısı için “Kurtuluş Mücadelelerinde İletişim Araçları” teması ile gerçekleşti.

Haber: Asip Asim

24-27 Nisan 2019’da gerçekleştirilen Çalıştaya Türkiye’de iletişim, medya, gazetecilik alanlarında eğitim gören Balkan Ülkeleri, Türkistan Devletleri ve Azerbaycan’dan gelip Türkiye’de eğitim gören öğrenciler katıldı. Katılımcılar hem Türkiye’nin hem de kendi ülkelerinin kurtuluş mücadeleleri ile ilgili bildiriler sundu, kısa film ve grafik tasarımları yaptı.

Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen çalıştay açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Edibe Sözen’, RTÜK Üyeleri Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, İlhan Taşcı, Taha Yücel, Doç. Dr. Hamit Ersoy, Arif Fırtına ve Nurullah Öztürk katıldılar. Açılıştan önce Türk Dünyası Gençlerinin Gözü ile Kurtuluş Mücadeleleri konulu grafik ve resim sergisi açıldı.

Çalıştay kapsamında 46 bildiri hazırlanmıştır. Paneller de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Çakır, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Can Bilgili, Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysel Çakmak ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Lokman Zor hocaların başkanlığında sunulmuştur.

Ayrıca Çalıştayın Şanlıurfa kısmında Göbeklitepe ziyaret edildi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile daha evvel çalıştaylara katılmış ve şimdi ülkelerinde çalışan Özbekistan’dan iki, Kazakistan’dan iki ve Afganistan’dan bir kişi katıldı. 2019 yılını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “2019 yılı Göbeklitepe Yılı” ilan edilmişti. Çalıştay kapsamında da Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de gerçekleştirilen “Türkistan’dan Göbeklitepe’ye Bakış Oturumunda” sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çalıştayda Balkanlı öğrenciler bildiri sundu

Çalıştaya Türkiye’de eğitim gören Balkan ülkelerinden gelen dört öğrenci katıldı ve bildiri sundular:

Flora Hajdarmataj (Tropoje-Arnavutluk) – Türk ve İngiliz Basınında Kut’ül Amare Zaferi,

Çağatay Kocaömer (Kırcaali- Bulgaristan) – Kore Savaşında Türk Askerinin Sinemada Temsili: Ayla Filmi,

Adelisa Salaji (Prizren-Kosova) – Kosova’ya Türk Barış Gücünün Girişinin Medyada Yeri,

Festim Rizanaj (Prizren-Kosova) – Türk ve Dünya Basınında Kosova Savaşının Anlatımı konularında bildirilerini sundular.

Read Previous

Bulgaristan’ın üçüncü ülkelere yaptığı ihracatta artış

Read Next

Bulgaristan’da Türk Kültür Ocakları

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *