Kosova’da yayınlanan “Türkçem” Dergisi’nin 208. sayısı çıktı

Türkçe’nin Kosova’da yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli rol üstlenen Türkçem dergisi, 208. sayıya ulaştı. Öğrencilerin şiir ve yazılarına yer veren dergi, edebiyat sevgisini aşılamayı hedefliyor. Türkçem Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç’ın 208. sayıyı anlattığı yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli okurlar, merhaba…

208.sayıyla sizlerle buluşmanın mutluluğu içinde hepinize selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yine dopdolu bir içerik, ilgiyle okuyacağınız bir sayı.

Havva Tekin, yıllardır büyük bir başarıyla yönettiği Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu ile Türkçem dergisi okurları için zengin içerikli bir röportaj gerçekleştirdi.

Bu sayıda öyküleriyle: Mustafa Ruhi Şirin, Recep Bugariç, Vehbi Kikay, Hüseyin Süleyman ve Sibel Unur Özdemir konuk oluyor.

Şiirleriyle de: Mehmet Yardımcı, Beste Sakallı, Arif Bozacı, Kadriye Cesur, Fikri Şişko, Elmaz Bahşış, Taner Güçlütürk, Kemal Beyatlı, Hayat Memiş ve Hasan Ahmet yer alıyorlar.

Derginin 23. sayfasında da İskender Muzbeg Yücelciler adlı şiiriyle okuyucuyla buluşuyor.

Yazılarını her zaman ilgiyle okuduğumuz Leyla Şerif Emin bu kez “Biz Türklüğümüzü unutmadık, siz de unutmayın” diyor yazısında.

Türk milletinin destanı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’inci yıldönümü vesilesiyle Kosova’nın başkenti Priştine’de  Kosova ve Türkiye’nin en önemli ortak değerlerinden olan İstiklal ve İstikbal şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. “Mehmet Akif ve Gençlik” konulu anma programı Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcımm  Kılıç’ın himayesinde tertiplendi. Bu haberi 19. Sayfada bulabilirsiniz.

Priştine Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olan Kevser Çarıkçı’ya ödül Priştine Belediyesi Eğitim Müdürlüğü tarafından 7 Mart Kosova Öğretmenler Günü vesilesiyle  düzenlenen törende takdim edildi.  Özetli bir şekilde bunun haberi yer alıyor.

Yine bir başka haber de Priştine’deki “Elena Gjika”İlköğretim Okulu  ve İstanbul “Şükran Karabelli” Okulu arasında imzalanan kardeş okul anlaşması var.

Geçen günlerde Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu” programı tanıtıldı.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada,  bu yıl Kosova’dan 12 öğrencinin katılacağı programın Priştine’deki Türkçe Yaz Okulunun Türkiye’yi tanımak isteyen herkes için mükemmel bir fırsat olduğunu ifade etti. Bunun da haberini 18. sayfada okuyabilirsiniz.

20.sayfada Yanova Türkleri konusunda özetli bilgiyi içeren bir yazıyla Enis Kervan konuk oluyor.

Her sayıyı  olduğu gibi bu sayıyı da daha bir renkli kılan  çocukların şiirlerine, resimlerine yer verdik. Onların edebiyata gönül vermeleri, bizim nihayetinde en çok arzuladığımız bir durum…

Türkçem her zaman onların güzellikleriyle kamçılanmış, kamçılanmaya devam etmektedir…

Yeni bir sayıda daha buluşuncaya dek, yüzünüzden gülüş, içinizden huzur eksilmesin./Z. Beksaç/

Read Previous

Kırcaali ili belediye başkanları, Eğitim Bakanı ile Türk dili eğitimini görüştü

Read Next

Kosova Cumhurbaşkanı, Makedonya’da Dillerin Kullanımı Yasası’nın Kabulünü Kutladı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *