ALSAR Vakfı, ÇÖMÜ’ye 1000’in üzerinde kitap hediye etti

Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) Türkçe, Arnavutça, Boşnakça, Sırpça eserlerden oluşan 1000’in üzerinde kitabı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) kütüphanesine bağışladı.

Yakın zamanda üniversitemizde bulunan ALSAR Başkanı Mehdi Gurra Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etmiş,  Arnavutluk’taki öğrencilere Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında bilgilendirme ve Türk üniversitelerinin tanıtımını yapmak açısından ÇOMÜ ile işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için destek sunmak istediğini bildirmişti.  Rektör Prof. Dr. Yücel Acer bu bağlamda Alsar Vakfı’na onun başkanı  Mehdi Gurra’ya ÇOMÜ Kütüphanesine yaptıkları bağıştan dolayı çok teşekkür ederek ÇOMÜ’nün uluslararası bir üniversite haline geldiğini, bunun için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı ve şunları söyledi:

ÇOMÜ’nün Uluslararası Bir Üniversite Olması İçin Yoğun Çaba Harcıyoruz

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gittikçe uluslararası bir üniversite haline geliyor. Bu çok yoğun bir çaba gerektiriyor ve 2,5 yıldır üniversitemizin daha uluslararası bir üniversite olması için biz bu çabayı harcıyoruz. Uluslararası bir üniversite olmanın önemli unsurlarından biri burada daha fazla sayıda uluslararası öğrencimizin olması ve farklı ülkelerden gelmiş öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti öğrencileri ile birlikte eğitim öğretim görüyor olması. Böylelikle yabancı öğrencilerimiz Türkiye’yi Türk öğrencilerini, Türk insanını tanıyor. Yabancı öğrencilerimiz hangi ülkelerden geliyorsa Türkiye Cumhuriyeti öğrencileri de onları, onların kültürünü, dilini tanıyor. Bu kaynaşmanın en güzel yolu Türkiye’den ayrılsalar da sonrasında bu ülkeyi hiçbir zaman unutmayacak olmaları.  Burada tanıştıkları öğrencilerimizde onları unutmayacak. Bu bizim ülkemizin dışardaki dostlarının onlarında buradaki dostlarının artması anlamına gelir.  Bu üniversitemiz açısından da büyük bir zenginlik. Bunun için özel bir çaba sarf ediyoruz ve çabalarımızın sonucunda başladığımız nokta ile kıyasladığımızda üniversitemiz çok daha fazla uluslararası öğrencisi olan bir üniversite haline geldi.”

65 Ülkeden 1200’e Yakın Uluslararası Öğrenci

Bu yıl itibari ile 65 farklı ülkeden 1200’e yakın uluslararası öğrencinin ÇOMÜ’de eğitim öğretim gördüğünün altını çizen Rektör Acer; “Uluslararası öğrencilerimizin ÇOMÜ’de iyi eğitim öğretim görmesi bizim için çok önemli. Bu bağlamda ülkemizdeki imkânlar gelişiyor ve biz bu imkânları üniversitemize yansıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Kütüphanesine 34 Bin Yeni Kitap, 123 Bin Civarında Dijital Kaynak

ÇOMÜ Kütüphanesindeki kaynak sayısını artırmayı baştan beri esas hedeflerimizden birisi yaptık diyen Prof. Dr. Acer; “Bu anlamada 2,5 yıl önce söylediğim gibi sadece kitaplara değil kitapların yanı sıra artık dijital kaynaklara da büyük önem vermemiz lazım. Memnuniyetle görüyoruz ki son 2,5 yıl içerisinde kütüphanemize 34 bin yeni kitap, 123 bin civarında da dijital kaynak kazandırmışız. Artık üniversitemiz kütüphanesi günümüze uygun dijital kaynakları daha gelişmiş bir üniversite kütüphanesi haline geliyor” dedi.

Bir Yabancı Dil Öğrenmenin Yolu O Dilde Yayınlar Okumaktır

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, bir yabancı dili öğrenmenin en etkili yolunun o dilde okumak olduğunun önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı:

“Arnavutluk’tan gelen öğrenci sayımız da her geçen yıl artıyor ve daha da artacak. Bu kitapların Arnavutluk’tan, Bosna’dan, Kosava’dan, Makedonya’dan gelmiş öğrencilerimizin kullanımına sunulmasının yanı sıra Türk vatandaşı öğrencilerimizden bu dilleri öğrenmek isteyenler için de müthiş bir kaynak oldu.  Ben bütün öğrencilerime hangi dili öğreniyorsanız her gün o dilde en az bir sayfa basılı eser okuyun derim. Size faydalı olan bir konuyu o dilde okursanız da dil öğrenmeyi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu anlamada bu bağışı çok anlamlı buluyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Read Previous

İdare Mahkemesi, VMRO-DPMNE’nin bir itirazını kabul etti

Read Next

TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan’da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *