Kosovalı Türk Şairler, Prizren “Çiryazi Kardeşler” okulunun konuğuydu

Kosova Türk Yazarlar Derneği, Doğru Yol TKSD Nazım Hikmet Edebiyat Kolu ile birlikte 1 Şubat Çarşamba günü Prizren’in ad yapmış ilkokullarından biri olan ve Türk derneklerine en fazla üye kazandıran okul olarak bilinen “Motrat Qirijazi”(Çiryazi Kardeşler) ilkokulu konuğuydu.

Okul Müdür Yardımcısı Erol Kala ve okul öğretmenleri Esin Şantır ve Neslihan Ramadani’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe T.C. Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Milletvekili Müferra Şinik,Prizren Eğitim Müdürlüğü Türkçe Eğitimi Sorumlusu Ferdi Kovaç ve çok sayıda öğretmen, öğrenci yanı sıra şairlerimizden Enver Baki, İskender Muzbeg, Zeynel Beksaç, Bayram İbrahim, Miftar Acemi, Dr. Taner Güçlütürk, Birsen Gota ve ressam Daut Hamolar katıldılar.

Program, öğretmenler Esin Şantır ve Neslihan Ramadani’nin hazırlamış olduğu oratoryo ile başladı. Öğrencilerin performansı katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Ardından aralarından yarının şair yazarları kendi özgün şiir ve öyküleriyle edebiyat saatine ayrı bir renk kattılar. Sena Renda, Hira Damka, Merve Şabani, Melek Şantir, Mert Paco, Senanur Zurnaci, Noya Cibo, Asude Altıparmak, Esra Ahmeti, Canset Mulaşaban,Berrin Skenderi, Canan Krasniç, Vesa Lokmani, Ceyda Şega,İrem Şantır, İdilsu Biba, Sarah Vasiya ve Burak Kika okudukları eserleriyle izleyicilerin takdirini kazandılar. Öğrencilerin edebi yaratıcılığı yarınlarımız adına umut katarken, aralarından edebiyatla uğraşılarını sürdürecek olanların, bu topraklarda özgün edebiyatımıza zenginlik katacaklarına dair muştuyu kanatlandırdı.

16387078_10154971837509137_8072470575053457698_n

Edebiyat buluşması ad yapmış şairlerimizin dizeleriyle devam etti. Bu bölümde Birsen Gota’nın torunu Nil Şpendi’nin de yazmış olduğu kendi şiirini okuyarak büyük beğeni kazandı.

Ayrıca Türkçem Dergisi genel yayın yönetmeni Zeynel Beksaç derginin 19. yıla adım attığını vurgularken, ünlü sunucu ve tiyatro sanatçısı Yunus Şimşek, derginin ilk sayısında yer alan Nusret Dişo Ülkü ve Mehmet Yardımcı’nın birer şiirini seslendirdi.

İster Türkiye Cumhurşyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, ister milletvekili Müferra Şinik, ister de okul müdür yardımcısı Erol Kala bu tür buluşmaların daha sık düzenlenmesine vurgu yaptılar.

Edebiyat buluşmasında şairlerimiz okul kütüphanesine kendi eserlerini armağan ettiler.

Etkinlik sonunda proğramın gerçekleşmesinde değerli katkılarını sunan öğretmen Esin Şantır, şiir ve düzyazılarını okuyan öğrencilerin “Geleceğin şair ve yazarları olmaları dileği ile yazılarımızı okumanızı arzu ediyoruz” notu iliştirilmiş dosyası armağan edildi. Söz verdik, hem okuyacağız hem de bu güzel eserleri Türkçem dergisinde yayınlayacağız. Siz yeter ki bu yolda yürüyün, Türkçemizi boyutlandırın.

Kaynak: Kosovaport

Read Previous

Afrim Gaşi: DBB ve VMRO-DPMNE hükümet kurma konusunda anlaşmış gibi görünüyor

Read Next

Büyükelçi Tülin Erkal Kara Makedonya’da önde gelen Türk şirketlerini ziyaret etti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *