2019 yılı Yunanistan turizm tarihinin en iyi yılı

Yunanistan son 4 yılda turizmde yüzde 33 büyüme kaydetmekle kalmadı, gelir artışına da rekorlar kırdı.

Avrupa ile uzun süre devam eden siyasi müzakereler, ekonomik kriz, jeopolitik zorluklar ve mülteci krizine rağmen Yunanistan son 4 yılda turizmde yüzde 33 büyüme kaydetmekle kalmadı, gelir artışına da rekorlar kırdı.

Turizmgüncel’de yer verilen habere göre 2017’de ziyaretçi sayısı 30 milyona ulaşan Yunanistan’a, yüksek talep nedeniyle 2018 yılı için 2 milyonun üzerinde ek koltuk planlandı.

Londra’da düzenlenen World Travel Market’da konuşan Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura, turizmin Yunan ekonomisi için küçük bir mucize gerçekleştirdiğini söyledi. Kountoura, ”Turizm sektöründe elde ettiğimiz sonuçlar, 2018’de yüzde 2.1 ve 2019’da yüzde 2.5 büyümesi beklenen Yunanistan ekonomisi için son derece önemli.” dedi.

Bu yıl yüzde 10 büyüyen İngiltere pazarının 3.2 milyona ulaşacağını açıklayan Yunan Bakan, ülkede 4 ve 5 yıldızlı otellerin sayısının arttırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sağlık, wellness, golf, MICE, spor alanlarına yatırım çekmek için özel bir program hazırladıklarını açıkladı.

Yunanistan’ın kruvaziyer turizmi için orta ve büyük ölçekli 6’dan fazla yeni liman yapacağını açıklayan Kountoura, ”Planımız, spesifik programlarla turizmi 365 güne yaymak. Yunan destinasyonları buna hazır. Ayıca, tematik ürünlerimiz için personele eğitim programları da veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Read Previous

Bulgaristan’da Türk başkanlar ”Yılın Belediye Başkanı” yarışmasının finalistleri arasında

Read Next

Bosna Hersek Heyeti’nden Bolu’ya Ziyaret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *