2019 Yılı Kosova Polisi için başarılı bir yıl oldu

Kosova Polisi düzenlediği basın toplantısında  geçtiğimiz yıl elde ettiği  başarıları, istatistikleri ve polis faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kosova Polis Teşkilatı Genel Müdürü Rashit Qalaj, basın toplantısında yaptığı açıklamada,  “başarılı bir yıl oldu, cezai suçları önlemede harika bir iş çıkardık, tüm vatandaşlara güvenlik sağladık ve yaşadığımız bir takım zorluklar yaşadık. Bu zorlukların diğer kurumlarla işbirliği içinde çok iyi uygulandığını düşünüyorum, suçu azaltmayı başardık, özellikle cezai suçlar alanında, terörizm alanında olsun, çeşitli suçların çok karmaşık soruşturmalarıyla başa çıkmayı başardık, veya ciddi suçlar. Yabancı kurumlardan uzmanlar getirerek yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda eğitim düzenledik. Geçen yıl iki kuşak Akademiye sahip olduk, önemli sayıda  ekipman satın almak için devam eden hizmetler alanında bütçeden en iyi şekilde yararlanmayı başardık ve ayrıca Medya Ofisi’ne destek ve medya işbirliğine sahip ”dedi.

Soruşturma Departmanı Müdürü Riza Shillova da,  çeşitli alanlardaki suçlarla ilgili genel istatistikleri açıkladı. Shillova,  “İnsan ticareti, yolsuzluk, ciddi suçların hedeflerine özel önem verilmektedir. Siber suçlarla ilgili suçlarda artış var. Toplam dava sayısının 2 bin 564’ü narkotik suçlara aittir, 2019’da 37 suç grubu bertaraf edildi, 2 bin 233 kişi tutuklandı ve 2 bin 133 suç duyurusunda bulundu.İnsan ticaretini önleme çalışmaları, özel bir yere  sahipti. 131 yeni dava başlatıldı, 51 operasyon planı hazırlandı, 205 kişi tutuklandı ve 77 ceza raporu sunuldu ” ifadalerini kullandı.

 

 

Kosovaport

Read Previous

Edirne’den Arnavutluk’taki depremzedelere “senfonik” destek

Read Next

UDEF Heyeti’nden Batı Trakya ziyareti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *