2018 yılı için bütçe hazırlanıyor, ekonomik büyüme bekleniyor

Maliye Bakanlığı gelecek yıl bütçesini hazırlıyor. Bakan Dragan Tevdovski’nin yaptığı açıklamaya göre, 2018 yılında ekonomik büyümenin yüksek olması bekleniyor.

Bakan Dragan’ın Sitel’e verdiği röportajda, “2018 yılı için bütçe hazırlığı üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bütçe kullanıcılarının bütçe dolaşımlarını bekliyoruz ve ardından ihtiyaç ve görüşlerini göreceğimiz bir dizi toplantıya başlayacağız. Şu anda makroekonomik projeksiyonların hassasiyeti üzerinde de çalışıyoruz. 2018’de bu yıl önemli ölçüde daha yüksek bir ekonomik büyümenin beklenmesi çok önemlidir.” diye konuştu.

Ona göre, önümüzdeki yıl, çoğaltıcı etkiye sahip ve ekonomiyi harekete geçirecek olan üretken faaliyetlere bir şans vermek amacıyla, aksama süresinin kısaltılacağını vurguladı.

Tevdovski, Mayıs ve Haziran’da artan sanayi üretimi verileri ve daha yüksek kredi ve tasarruf oranları ile kanıtladığı üzere, bu yıl için öngörülen büyümenin gerçekçi bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyor.

Bakan Tevdovski, “İşverenlerin asgari ücreti artırmaya yönelik olarak yeniden dengelemeye aylık olarak 90 milyon denar öngörülüyor. Bu, devletin maaşlarını artırmak için 70.000 çalışana destek sağladığı anlamına geliyor. Bu artış, daha sonra tüketime girecek ve ekonomiyi hareket ettirecek ve birçok aileye gidecek.” şeklinde konuştu.

Read Previous

İkinci çeyrekte doğum ve ölüm sayısı daha az

Read Next

Tarihte bugün: Seyyid Kutub idam edildi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *