2018 Dünya Kupası: Takımlar, Yıldızlar ve Fikstür

Dünya futbolunun en büyük organizasyonu 2018 FIFA Dünya Kupasında mücadele edecek takımları sizler için derledik.

14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde Rusya’da gerçekleştirilecek 2018 FIFA Dünya Kupası yer alan gruplar, takımlar ve takımların öne çıkan oyuncularını tek sayfada bir araya getirdik. Takımlar hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşmak mümkün:

A GRUBU: Rusya🇷🇺/Suudi Arabistan🇸🇦 /Mısır🇪🇬 /Uruguay🇺🇾

B GRUBU: Portekiz🇵🇹 /İspanya🇪🇸 /Fas🇲🇦 /İran🇮🇷

C GRUBU: Fransa🇫🇷 /Avustralya🇦🇺 /Peru🇵🇪 /Danimarka🇩🇰

D GRUBU: Arjantin🇦🇷 /İzlanda 🇮🇸 /Hırvatistan🇭🇷 / Nijerya🇳🇬

E GRUBU: Brezilya🇧🇷 /İsviçre🇨🇭 / Kosta Rika🇨🇷 / Sırbistan🇷🇸

F GRUBU: Almanya🇩🇪 /Meksika🇲🇽 /İsveç🇸🇪 /Güney Kore🇰🇷

G GRUBU: Belçika🇧🇪 /Panama🇵🇦 /Tunus🇹🇳 /İngiltere🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

H GRUBU: Polonya🇵🇱 /Senegal🇸🇳 /Kolombiya🇨🇴 /Japonya🇯🇵

A Grubu

A Grubunda ev sahibi Rusya’nın yanı sıra Mısır, Uruguay ve Suudi Arabistan gruptan çıkmak için mücadele edecek.

RUSYA

Öne çıkan oyuncuları 

Rusya’nın kadrosunda Fedor Smolov (Krasnodar), Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Alexander Golovin (CSKA Moskova) ve Alan Dzagoev (CSKA Moskova) dikkati çekiyor.

Teknik direktör Cherchesov, Rusya Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu olan 38 yaşındaki Sergey Ignashevich ve 34 yaşındaki Yuri Zhirkov’un da tecrübeleriyle katkı yapmasını bekliyor.

Kadro 

Kaleciler: Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrei Lunev (Zenit)

Savunma: Vladimir Granat, Fedor Kudryashov (Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moskova), Igor Smolnikov (Zenit), Sergey Ignashevich, Mario Fernandez (CSKA Moskova), Andrey Semenov (Akhmat Grozny)

Orta saha: Yuri Gazinsky (Krasnodar), Alexander Golovin, Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Alexander Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (Zenit), Roman Zobnin, Alexander Samedov (Spartak Moskova), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Denis Cheryshev (Villarreal)

Forvet: Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Alexei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Fedor Smolov (Krasnodar)

Maç takvimi

14 Haziran (MSİ: 17.00): Rusya-Suudi Arabistan (Luzhniki Stadı – Moskova)

19 Haziran (MSİ: 20.00): Rusya-Mısır (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

25 Haziran (MSİ: 16.00): Uruguay-Rusya (Samara Arena – Samara)

URUGUAY

Öne çıkan oyuncuları 

Bu sezon 28 golle Fransa liginde gol krallığına ulaşan Paris Saint-Germain’in santraforu Edinson Cavani, 10 golle de Güney Amerika elemelerinin en skoreri oldu. Hücum hattındaki diğer bir yıldız oyuncu Luis Suarez ise İspanya liginde 25, elemelerde de 5 kez fileleri havalandırdı.

Kalesini Galatasaraylı Fernando Muslera‘nın koruduğu Uruguay, Sampdoria’dan Lucas Torreira, Inter’den Matias Vecino, Juventus’tan Rodrigo Bentancur, Atletico Madrid’den Diego Godin ve Jose Maria Gimenez’i de kadrosunda barındırıyor.

Kadro

Kaleciler: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente)

Savunma: Diego Godin, Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lizbon), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol)

Orta saha: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez, Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol)

Forvet: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Luis Suarez (Barcelona)

Maç takvimi 

15 Haziran (MSİ: 14.00): Mısır-Uruguay (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

20 Haziran (MSİ: 17.00): Uruguay-Suudi Arabistan (Rostov Arena – Rostov na Donu)

25 Haziran (MSİ: 16.00): Uruguay-Rusya (Samara Arena – Samara)

MISIR

Öne çıkan oyuncuları

Mısır, bu sezon Liverpool’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Muhammed Salah‘a güveniyor.

Fakat UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yaşadığı sakatlığı 3 hafta içinde atlatacağı açıklanan Salah’ın, Mısır’ın 15 Haziran’da yapacağı ilk grup maçında takımdaki yerini alıp alamayacağı belirsizliğini koruyor.

32 golle 38 hafta süren bir İngiltere Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu olan Salah, 5 golle de Afrika elemelerinin en skoreri oldu. Mısır, elemelerin 3. turunda Salah’ın gol attığı 4 maçı da kazandı.

Teknik direktör Cuper’in kadrosunda, Muhammed Elneny (Arsenal), Ramadan Sobhi (Stoke City), Ahmed Hegazi (West Bromwich), Ahmed Elmohamady’nin (Aston Villa) yanı sıra Kasımpaşa’da forma giyen Trezeguet de bulunuyor.

Mısırlı kaleci Essam al-Hadary de rekor için gün sayıyor. 45 yaşındaki al-Hadary, sahaya çıkması halinde “Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu” olacak. Rekoru, 43 yaşındayken Brezilya 2014’te oynayan Kolombiyalı file bekçisi Faryd Mondragon elinde tutuyor.

Kadro 

Kaleciler: Essam al-Hadary (El-Taawoun), Mohamed al-Shennawy (El-Ehli Kahire), Sherif Ekramy (El-Ehli Kahire)

Savunma: Ahmed Fathi (El-Ehli Kahire), Saad Samir (El-Ehli Kahire), Ayman Ashraf (El-Ehli Kahire), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (El-Fatih), Ahmed Hegazi (West Bromwich), Ali Gabr (West Bromwich), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles)

Orta saha: Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Abdel-Razık Shikabala (El-Raed), Abdallah Said (El-Ehli Cidde), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (El-İttihad Cidde), Ramadan Sobhi (Stoke City), Trezeguet (Kasımpaşa), Amr Warda (Atromitos)

Forvet: Marwan Mohsen (El-Ehli Kahire), Muhammed Salah (Liverpool)

Maç takvimi 

15 Haziran (MSİ: 14.00): Mısır-Uruguay (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

19 Haziran (MSİ: 20.00): Rusya-Mısır (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

25 Haziran (MSİ: 16.00): Suudi Arabistan-Mısır (Volgograd Arena – Volgograd)

SUUDİ ARABİSTAN

Öne çıkan oyuncuları

Suudi Arabistan’ın en önemli kozu, ülkesinin El-Nassr Kulübünde oynayan santrafor Muhammad al-Sahlawi olacak.

Teknik direktör Pizzi, 16 kez fileleri havalandırarak Asya elemelerinin en skoreri olan al-Sahlawi’nin gollerine, Rusya’da da devam etmesini umuyor.

Suudi Arabistan’ın dikkat edilmesi gereken diğer isimleri ise İspanyol kulüplerinin kadrosunda yer alan Fahad al-Muwallad (Levante), Salem al-Dawsari (Villarreal) ve Yahya al-Shehri (Leganes).

Kadro

Kaleciler: Mohammed al-Owais (El-Ehli Cidde), Yasser al-Mosailem (El-Ehli Cidde), Abdullah al-Mayouf (El-Hilal)

Savunma: Mansoor al-Harbi (El-Ehli Cidde), Yasser al-Shahrani (El-Hilal) Mohammed al-Breik (El-Hilal), Motaz Hawsawi (El-Ehli Cidde), Osama Hawsawi (El-Hilal), Omar Hawsawi (El-Nassr), Ali al-Bulaihi (El-Hilal)

Orta saha: Abdullah al-Khaibari (El-Şebab), Abdulmalek al-Khaibri (El-Hilal), Abdullah Otayf (El-Hilal), Taiseer al-Jassim (El-Ehli Cidde), Houssain al-Mogahwi (El-Ehli Cidde), Salman al-Faraj (El-Hilal), Mohamed Kanno (El-Hilal), Hattan Bahebri (El-Şebab), Salem al-Dawsari (Villarreal), Yahya al-Shehri (Leganes), Fahad al-Muwallad (Levante)

Forvet: Muhammad al-Sahlawi (El-Nassr), Muhannad Assiri (El-Ehli Cidde)

Maç takvimi

14 Haziran (MSİ: 17.00): Rusya-Suudi Arabistan (Luzhniki Stadı – Moskova)

20 Haziran (MSİ: 17.00): Uruguay-Suudi Arabistan (Rostov Arena – Rostov na Donu)

25 Haziran (MSİ: 16.00): Suudi Arabistan-Mısır (Volgograd Arena – Volgograd)

B Grubu

B Grubunda Portekiz, İran, Fas ve İspanya bir sonraki tura ulaşabilmek için mücadele edecek.

PORTEKİZ

Öne çıkan oyuncuları

Portekiz’in en önemli kozu, şüphesiz Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo olacak.

Real Madrid’de üst üste 3. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ve 15 golle Avrupa elemelerinin 2. en golcü ismi olan Ronaldo, Eusebio’dan (1966) sonra Dünya Kupası’nda gol krallığını elde eden ikinci Portekizli olmak istiyor.

33 yaşındaki Ronaldo ayrıca 84 golle Macar Ferenc Puskas’a ait “milli takım formasıyla en çok gol atan Avrupalı futbolcu” rekoruna doğru ilerliyor. Ronaldo’nun efsane futbolcu Puskas’ı yakalaması için 3 gol atması gerekiyor.

Elemelerde ağları 9 kez sarsan Andre Silva‘nın yanı sıra Bernardo SilvaGonçalo GuedesGelson MartinsWilliam Carvalho ve Joao Mario, Portekiz kadrosunda göze çarpıyor.

Beşiktaş’tan Pepe ve Ricardo Quaresma, Göztepe’den ise Beto’nun çağrıldığı kadroda, Türkiye’deki futbolseverlerin Fenerbahçe’den tanıdığı Bruno Alves ve bir dönem Beşiktaş’ta oynayan Manuel Fernandes de yer alıyor.

Kadro

Kaleciler: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Beto (Göztepe), Rui Patricio (Sporting Lizbon)

Savunma: Bruno Alves (Glasgow Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoles), Pepe (Beşiktaş), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Ruben Dias (Benfica)

Orta saha: Adrien Silva (Leicester City), Bruno Fernandes (Sporting Lizbon), Joao Mario (West Ham United), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskova), William Carvalho (Sporting Lizbon)

Forvet: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lizbon), Gonçalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

Maç takvimi

15 Haziran (MSİ: 20.00): Portekiz-İspanya (Fisht Stadı – Soçi)

20 Haziran (MSİ: 14.00): Portekiz-Fas (Luzhniki Stadı – Moskova)

25 Haziran (MSİ: 20.00): İran-Portekiz (Mordovia Arena – Saransk)

İRAN

Öne çıkan oyuncuları

İran, Rubin Kazan’da forma giyen genç yetenek Sardar Azmoun, Mehdi Taremi ve Saman Ghoddos gibi oyuncularıyla bu turnuvada başarı kovalayacak.

FIFA dünya sıralamasında 36’ncı sırada bulunan İran’ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 11 kez sarsan Azmoun ile 8 gol atan Taremi sağladı.

Kadro 

Kaleci: Alireza Beiranvand (Persepolis), Rashid Mazaheri (Zob Ahan), Amir Abedzadeh (Maritimo)

Defans: Roozbeh Cheshmi (Esteghlal), Ehsan Haji Safi (Olympiacos), Morteza Pouraliganji (Alsaad), Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Mohammad Khanzadeh (Padideh), Pejman Montazeri (Esteghlal), Majid Hosseini (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Ostende)

Orta saha: Mahdi Torabi (Saipa), Saeid Ezatolahi (Amkar Perm), Masoud Shojaei (AEK), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Vahid Amiri (Persepolis)

Forvet: Karim Ansarifard (Olympiacos), Saman Ghoddos (Ostersunds), Reza Ghoochannejhad (Heerenveen), Mahdi Taremi (Al-Gharafa), Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Ashkan Dejageh (Nottingham Forest)

Maç takvimi

15 Haziran (MSİ: 17.00): Fas-İran (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

20 Haziran (MSİ: 20.00): İran-İspanya (Kazan Arena – Kazan)

25 Haziran (MSİ: 20.00): İran-Portekiz (Mordovia Arena – Saransk)

FAS

Öne çıkan oyuncuları 

Fas, bu turnuvada ise Spor Toto Süper Lig’de forma giyen yıldızlarına güveniyor.

Fas’ın kadrosunda, Fenerbahçe’den Nabil Dirar, Galatasaray’dan Younes Belhanda, Evkur Yeni Malatyaspor’dan Khalid Boutaib ve Medipol Başakşehir’den Manuel Da Costa yer alıyor. Yine bir dönem Galatasaray forması giyen Nordin Amrabat ve Juvenuslu savunma oyuncusu Medhi Benatia ise takımın tecrübeli isimleri olarak öne çıkıyor.

FIFA dünya sıralamasında 42’nci sırada bulunan Fas formasıyla elemelerde ağları 4 kez sarsan Khalid Boutaib, takımının Rusya biletini cebine koymasına önemli katkı sağladı.

Kadrosu

Kaleci: Mounir El Kajoui (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmed Tagnaouti (Ittihad Tanger)

Defans: Mehdi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolverhampton Wanderers), Manuel Da Costa (Medipol Başakşehir), Nabil Dirar (Fenerbahçe), Achraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (Lille)

Orta saha: M’bark Boussoufa (El-Cezire), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (Getafe), Amine Harit (Schalke 04)

Forvet: Khalid Boutaib (Evkur Yeni Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (St. Pauli), Ayoub El Kaabi (Renaissance Berkane), Nordin Amrabat (Leganes), Mehdi Carcela (Standard de Liege), Hakim Ziyech (Ajax), Youssef En Nesyri (Malaga)

Maç takvimi 

15 Haziran (MSİ: 17.00): Fas-İran (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

20 Haziran (MSİ: 14.00): Portekiz-Fas (Luzhniki Stadı – Moskova)

25 Haziran (MSİ: 20.00): İspanya-Fas (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

İSPANYA

Öne çıkan oyuncuları

İspanya, kaptan Sergio Ramos, Gerard Pique, Andres Iniesta, Isco ve Diego Costa gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

FIFA dünya sıralamasında 8’inci sırada bulunan İspanya’nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5’er kez sarsan Costa, Isco, Alvaro Morata ve David Silva sağladı.

Dünya Kupası’nın favori adayları arasında yer alan İspanya’nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, önceki yıllarda olduğu gibi önde gelen İspanyol takımları oluşturdu. Real Madrid’den 6, Barcelona ve Atletico Madrid’den 3’er futbolcu İspanya Milli Takımı’nda aday kadroya adını yazdırdı.

Kadrosu

Kaleciler: David De Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), Pepe Reina (Napoli)

Defans: Dani Carvajal (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Nacho (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Nacho Monreal (Arsenal)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Saul Niguez (Atletico Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Münih), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Vissel Kobe)

Forvet: Isco (Real Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Lucas Vazquez (Real Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Valencia), Diego Costa (Atletico Madrid)

Maç takvimi

15 Haziran (MSİ: 20.00): Portekiz-İspanya (Fisht Stadı – Soçi)

20 Haziran (MSİ: 20.00): İran-İspanya (Kazan Arena – Kazan)

25 Haziran (MSİ: 20.00): İspanya-Fas (Kaliningrad Arena -Kaliningrad)

C Grubu

C Grubunda Fransa, Danimarka, Peru ve Avustralya gruptan çıkmak için mücadele edecek.

FRANSA

Öne çıkan oyuncuları

Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

Kadrosu

Kaleciler: Alphone Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marsilya) Defans: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Olympique Marseilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Blaise Matuidi (Juventus), N’Golo Kante (Chelsea), Steven N’Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Siant-Germain), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona)

Maç takvimi

16 Haziran (MSİ: 12.00): Fransa-Avustralya (Kazan Arena – Kazan)
21 Haziran (MSİ: 17.00): Fransa-Peru (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)
26 Haziran (MSİ: 16.00): Danimarka-Fransa (Luzhniki Stadı – Moskova)

DANİMARKA

Öne çıkan oyuncuları 

Önceki turnuvalarda Peter Schmeichel, Jon Dahl Tomasson, Poul Nielsen, Ole Madsen, Michael Laudrup, Brian Laudrup gibi isimlerin forma giydiği Danimarka’nın kadrosunda yine önemli futbolcular yer alıyor. Kalesini, dünyanın en iyi file bekçileri arasında yer alan Peter Schmeichel’ın oğlu Leicester Cityli Kasper Schmeichel’a emanet edecek Danimarka’nın savunmasında, Sevilla’dan eski Fenerbahçeli futbolcu Simon Kjaer ve Chelseali Andreas Christensen bulunuyor. Takımın orta sahasında turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında gösterilen Tottenhamlı Christian Eriksen görev yapacak.

Kadrosu

Kaleci: Kasper Schmeichel (Leicester City), Jonas Lossl (Huddersfield Town), Frederik Ronow (Brondby)

Defans: Andreas Christensen (Chelsea), Simon Kjaer (Sevilla), Mathias Jorgensen (Huddersfield Town), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich Town)

Orta saha: Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schone (Ajax), Lukas Lerager (Bordeaux), Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna), William Kvist (Kopenhag), Thomas Delaney (Werder Bremen)

Forvet: Andreas Cornelius (Atalanta), Kasper Dolberg (Ajax), Martin Braithwaite (Bordeaux), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Pione Sisto (Celta Vigo), Viktor Fischer (Kopenhag), Yussuf Poulsen (Leipzig)

Maç takvimi 

16 Haziran (TSİ: 19.00): Peru-Danimarka (Mordovia Arena – Saransk)

21 Haziran (TSİ: 15.00): Danimarka-Avustralya (Samara Arena – Samara)

26 Haziran (TSİ: 17.00): Danimarka-Fransa (Luzhniki Stadı – Moskova)

PERU

Öne çıkan oyuncuları 

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle aldığı 14 aylık men cezası İsviçre Federal Mahkemesi tarafından dondurulan 34 yaşındaki Paolo Guerrero, Dünya Kupası’nda forma giyebilecek ve takımının en önemli kozlarından biri olacak. Flamengo forması giyen Guerrero’nun yanı sıra takımın Lokomotiv Moskova’da görev yapan tecrübeli isimlerinden 33 yaşındaki Jefferson Farfan da Peru’nun turnuvadaki gol ayaklarından biri olacak. Orta sahada Aalborglu Edison Flores ve hücum hattında Watfordlu Andre Carrillo, Peru’nun güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Kadrosu 

Kaleci: Pedro Gallese (Veracruz), Jose Carvallo (UTC), Carlos Caceda (Municipal)

Defans: Luis Advincula (Lobos), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz), Alberto Rodriguez (Junior), Anderson Santamaria (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo)

Orta saha: Pedro Aquino (Lobos), Wilmer Cartagena (Veracruz), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Andy Polo (Portland Timbers), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotun (Orlando City)

Forvet: Paolo Guerrero (Flamengo), Andre Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskova)

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ: 18.00): Peru-Danimarka (Mordovia Arena – Saransk)

21 Haziran (MSİ: 17.00): Fransa-Peru (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

26 Haziran (MSİ: 16.00): Avustralya-Peru (Fisht Stadı – Soçi)

AVUSTRALYA

Öne çıkan oyuncuları 

Avustralya’nın 2018 FIFA Dünya Kupası kadrosunda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı futbolcular bulunuyor. Marwijk’in belirlediği 23 kişilik kadroda Bursaspor’da forma giyen Aziz Eraltay ile bir dönem Gençlerbirliği ile Antalyaspor’da top koşturan Mile Jedinak ön plana çıkıyor. Avustralya’nın 2018 Rusya biletini cebine koymasında en önemli katkıyı, elemelerde 11 gol atan 38 yaşındaki Tim Cahill ile 10 defa rakip fileleri havalandıran İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villalı oyuncu Jedinak sağladı.

Kadrosu

Kaleci: Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion), Danny Vukovic (Genk), Brad Jones (Feyenoord)

Defans: Aziz Eraltay (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Bluewings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney), Trent Sainsbury (Grasshoppers)

Orta saha: Mile Jedinak (Aston Villa), Jackson Irvine (Hull City), Robbie Kruse (Bochum), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Mark Milligan (El Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield Town), Tom Rogic (Celtic)

Forvet: Tim Cahill (Millwall), Tomi Juric (Luzern), Matthew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Daniel Arzani (Melbourne City), Jamie Maclaren (Hibernian)

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ 12.00) Fransa-Avustralya (Kazan Arena – Kazan)

21 Haziran (MSİ 14.00) Danimarka-Avustralya (Samara Arena – Samara)

26 Haziran (MSİ 16.00) Avustralya-Peru (Fisht Stadı – Soçi)

D Grubu

D Grubunda Arjantin, İzlanda, Hırvatistan ve Nijerya gruptan çıkmak için mücadele edecek.

ARJANTİN

Öne çıkan oyuncuları 

Kaleci Sergio Romero’dan sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak Arjantin’in savunmasında Hebei China Fortune’da görev yapan tecrübeli Javier Mascherano ile Manchester Cityli Nicolas Otamendi öne çıkıyor. Orta sahada Sevillalı Ever Banega‘nın sorumluluk üstleneceği takımın hücum hattında ise yıldız futbolcular dikkati çekiyor. Arjantin Milli Takımı’nda Barcelonalı Lionel Messi, Paris Saint-Germainli Angel Di Maria, Manchester Cityli Sergio Aguero ile Juventuslu Gonzalo Higuain ve Paulo Dybala, rakiplerin korkulu rüyası haline gelebilecek hücum hattını oluşturuyor. Arjantin’in Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 7 kez havalandıran Messi yaptı.

Kadrosu 

Kaleci: Nahuel Guzman (Tigres), Franco Armani (River Plate), Willy Caballero (Chelsea)

Savunma: Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Cristian Ansaldi (Inter), Nicolas Tagliafico (Ajax), Marcos Rojo (Manchester United)

Orta saha: Ever Banega (Sevilla), Javier Mascherano (Hebei China Fortune), Eduardo Salvio (Benfica), Lucas Biglia (Milan), Angel Di Maria (PSG), Giovani Lo Celso (PSG), Manuel Lanzini (West Ham United), Maximiliano Meza (Independiente), Marcos Acuna (Sporting Lisbon)

Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus), Cristian Pavon (Boca Juniors), Paulo Dybala (Juventus)

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ: 17.00): Arjantin-İzlanda (Spartak Stadı – Moskova)

21 Haziran (MSİ: 20.00): Arjantin-Hırvatistan (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

26 Haziran (MSİ: 20.00): Nijerya-Arjantin (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

İZLANDA

Öne çıkan oyuncuları 

İzlanda’nın 2018 Rusya’daki en önemli kozu, diz sakatlığından kurtulması halinde Gylfi Sigurdsson olacak. Eleme maçlarında takımının en skorer ismi olan Sigurdsson’u 3 kez fileleri havalandıran Almanya temsilcisi Augsburglu Alfred Finnbogason takip etti. Premier Lig ekibi Burnley’de istikrarlı bir sezon geçiren kanat oyuncusu Johann Gudmundsson, yüksek temposu ve etkili kullandığı iki ayağıyla ön plana çıkıyor. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale kalarak büyük bir başarıya imza atan ve FIFA dünya sıralamasında 22. basamakta yer alan İzlanda’nın kadrosunda Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor’da forma giyen Olafur Skulason da yer alıyor.

Kadrosu 

Kaleci: Hannes Halldorsson (Randers), Frederik Schram (Roskilde), Runar Runarsson (Nordsjaelland)

Defans: Birkir Saevarsson (Valur), Sverrir Ingason (Rostov), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Kari Arnason (Aberdeen), Holmar Eyjolfsson (Levski Sofya), Hordur Magnusson (Bristol City), Ari Skulason (Lokeren)

Orta saha: Samuel Fridjonsson (Valerenga), Albert Gudmundsson (PSV), Johann Gudmundsson (Burnley), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Skulason (Kardemir Karabükspor), Aron Gunnarsson (Cardiff City), Rurik Gislason (Sandhausen), Emil Hallfredsson (Udinese), Arnor Traustason (Malmö)

Forvet: Bjorn Sgurdarson (Rostov), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Bodvarsson (Reading)

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ 15.00) Arjantin-İzlanda (Spartak Stadı – Moskova)

22 Haziran (MSİ 17.00) Nijerya-İzlanda (Volgograd Arena – Volgograd)

26 Haziran (MSİ 20.00) İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena – Rostov-On-Don)

HIRVATİSTAN

Öne çıkan oyuncuları 

Kalesini Monacolu Danijel Subasic’in koruyacağı Hırvatistan’ın savunmasında, Lokomotiv Moskova’dan tecrübeli Vedran Corluka, Liverpoollu Dejan Lovren ve Beşiktaş’tan Domagoj Vida yer alıyor. Takımın orta sahasında Real Madrid’den Luka Modric ve Barcelona’dan Ivan Rakitic, turnuvaya damga vurabilecek isimler arasında göze çarpıyor. Forvet hattında ise Juventuslu Mario Mandzukic ile Interli Ivan Perisic katkı vermesi beklenen isimler olacak. Hırvatistan’ın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 5 kez havalandıran Mandzukic yaptı.

Kadrosu

Kaleci: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb).

Defans: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Beşiktaş), Ivan Strinic (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivaric (Dinamo Kiev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Caleta-Car (Salzburg)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Inter), Filip Bradaric (Rijeka)

Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Ivan Perisic (Inter), Nikola Kalinic (Milan), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke 04), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ: 21.00): Hırvatistan-Nijerya (Kaliningrad Stadium – Kaliningrad)

21 Haziran (MSİ: 20.00): Arjantin-Hırvatistan (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

26 Haziran (MSİ: 20.00): İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena – Rostov-On-Don)

NİJERYA

CSKA Moskova’dan Ahmed Musa, Leicester City’den Kelechi Iheanacho, Chelsea’den Victor Moses ve Arsenal’dan Alex Iwobi gibi isimleri çağıran teknik direktör Gernot Rohr, Bursasporlu Abdullahi Shehu, Trabzonsporlu Ogenyi Onazi ile Kasımpaşa forması giyen Kenneth Omeruo Rusya kadrosuna dahil etti.

Kadrosu

Kaleci: Francis Uzoho (Deportivo La Coruna), Ikechukwu Ezenwa (Enyimba), Daniel Akpeyi (Chippa United)

Savunma: William Troost-Ekong, Abdullahi Shehu (Bursaspor), Tyronne Ebuehi (Ado Den Haag), Elderson Echiejile (Cercle Brugge KSV), Bryan Idowu (Amkar Perm), Chidozie Awaziem (Nantes FC), Leon Balogun (Brighton), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa)

Orta saha: Mikel John Obi (Tianjin Teda), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), Wilfred Ndidi (Leicester City), Oghenekaro Etebo (Las Palmas), John Ogu (Hapoel Be’er Sheva), Joel Obi (Torino)

Forvet: Ahmed Musa (CSKA Moskova), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Victor Moses (Chelsea), Odion Ighalo (Changchun Yatai), Alex Iwobi (Arsenal), Simeon Nwankwo (Crotone).

Maç takvimi 

16 Haziran (MSİ: 21.00): Hırvatistan-Nijerya (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

22 Haziran (MSİ: 17.00): Nijerya-İzlanda (Volgograd Arena – Volgograd)

26 Haziran (MSİ: 20.00): Nijerya-Arjantin (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

E GRUBU

E Grubunda Brezilya, İsviçre, Kosta Rika ve Sırbistan gruptan çıkmak için mücadele edecek.

BREZİLYA

Öne çıkan oyuncuları

Brezilya, futbol dünyasına kazandırdığı yıldız isimlerle ön plana çıkıyor. Daha önceki turnuvalarda Pele, Jairzinho, Zico, Garrincha, Ronaldo ve daha birçok yıldız oyuncunun forma giydiği Brezilya, 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Neymar, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Casemiro gibi üst düzey oyuncularıyla kupaya uzanmanın hesaplarını yapıyor.

Kadrosu

Kaleci: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians)

Savunma: Danilo (Manchester City), Marquinhos, Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Pedro Geromel (Gremio), Filipe Luis (Atletico Madrid), Marcelo (Real Madrid), Miranda (Inter), Fagner (Corinthians)

Orta saha: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar Donetsk), Paulinho, Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea)

Forvet: Douglas Costa (Juventus), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain), Taison (Shakhtar Donetsk)

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 20.00): Brezilya – İsviçre (Rostov Arena – Rostov-On-Don)

22 Haziran (MSİ: 14.00): Brezilya – Kosta Rika (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

27 Haziran (MSİ: 20.00): Sırbistan – Brezilya (Spartak Stadı – Moskova)

İSVİÇRE

Öne çıkan oyuncuları 

Daha önceki turnuvalarda Alexander Frei, Stephane Chapuisat, Johann Vogel, Hakan Yakın gibi eski önemli oyuncuların forma giydiği İsviçre’nin bu turnuvada en güven duyduğu isimler arasında Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Haris Seferovic, Breel Embolo gibi futbolcular yer alıyor.

Kadrosu

Kaleci: Roman Buerki (Borussia Dortmund), Yvon Mvogo (Leipzig), Yann Sommer (Borussia Moenchengladbach)

Savunma: Manuel Akanji (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Antalyaspor), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Jacques-Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (Milan), Fabian Schaer (Deportivo La Coruna)

Orta saha: Valon Behrami (Udinese), Blerim Dzemaili (Bologna), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt), Remo Freuler (Atalanta), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Steven Zuber (Hoffenheim)

Forvet: Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach), Breel Embolo (Schalke), Mario Gavranovic (Dinamo Zagreb), Haris Seferovic (Benfica)

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 20.00): Brezilya – İsviçre (Rostov Arena – Rostov-On-Don)

22 Haziran (MSİ: 20.00): Sırbistan – İsviçre (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

27 Haziran (MSİ: 20.00): İsviçre – Kosta Rika (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

KOSTA RİKA

Öne çıkan oyuncuları 

Kosta Rika’nın kadrosundaki en yetenekli futbolcusu olarak Bryan Ruiz gösteriliyor. Avrupa arenasında Twente formasıyla kendini kanıtlanmasının ardından İngiliz kulübü Fulham’ın yolunu tutan Ruiz, 2015-16 sezonundan bu yana Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’un formasını giyiyor. Real Madrid’in kalesini koruyan 31 yaşındaki Keylor Navas, Rusya’da Kosta Rika’nın başarısı için ter dökecek.

Kadrosu

Kaleci: Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (Herediano)

Savunma: Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Norrkoping), Ronald Matarrita (New York City), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Aguilas Dorados)

Orta saha: David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (Lausanne-Sport), Celso Borges (Deportivo La Coruna), Randall Azofeifa (Herediano), Rodney Wallace (New York City), Bryan Ruiz (Sporting Lizbon), Daniel Colindres, Christian Bolanos (Saprissa)

Forvet: Johan Venegas (Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (Los Angeles)

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 14.00): Kosta Rika – Sırbistan (Samara Arena – Samara)

22 Haziran (MSİ: 14.00): Brezilya – Kosta Rika (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)

27 Haziran (MSİ: 20.00): İsviçre – Kosta Rika (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

SIRBİSTAN

Öne çıkan oyuncuları

Beşiktaş’tan ayrılan Dusko Tosic’in de forma giymesi beklenen Sırbistan’ın kadrosunda Avrupa’nın üst düzey takımlarında oynayan çok sayıda isim yer alıyor. Teknik direktör Mladen Krstajic, Roma’dan Aleksandar Kolarov, Zenit’ten Branislav Ivanovic, Manchester United’dan Nemanja Matic, Premier Lig’e yükselen Fulham’da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Aleksandar Mitrovic gibi futbolcularıyla gruptan çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Kadrosu

Kaleci: Vladimir Stojkovic (FK Partizan), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanovic (AGF), Marko Dmitrovic (Eibar)

Savunma: Aleksandar Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Villarreal), Milan Rodic (Kızılyıldız), Branislav Ivanovic (Zenit), Uros Spajic (Anderlecht), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Dusko Tosic, Matija Nastasic (Schalke), Nikola Milenkovic (Fiorentina)

Orta saha: Nemanja Matic (Manchester United), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Marko Grujic (Cardiff City), Nemanja Maksimovic (Valencia), Dusan Tadic (Southampton), Andrija Zivkovic (Benfica), Mijat Gacinovic (Eintracht Frankfurt), Filip Kostic (Hamburg), Nemanja Radonjic (Kızılyıldız), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Adem Ljajic (Torino)

Forvet: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Aleksandar Prijovic (PAOK), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt)

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 14.00): Kosta Rika – Sırbistan (Samara Arena – Samara)

22 Haziran (MSİ: 20.00): Sırbistan – İsviçre (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

27 Haziran (MSİ: 20.00): Sırbistan – Brezilya (Spartak Stadı – Moskova)

F Grubu

F Grubunda Almanya, Meksika, İsveç ve Güney Kore gruptan çıkmak için mücadele edecek.

ALMANYA

Öne çıkan oyuncuları 

Almanya, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilen Manuel Neuer’in kulübü Bayern Münih’te sergilediği performansı turnuvada da göstermesini umuyor. Defansta görev yapan Mats HummelsThomas Müller ve Mario Gomez gibi deneyimli futbolcuları kadrosunda barındıran Almanya, Julian Draxler, Toni Kroos, Timo Werner gibi geniş bir dinamik oyuncu yelpazesine sahip. Teknik direktör Löw, ayrıca Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’a da kadroda yer verdi.

Kadro

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Defans: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle (Bayern Münih), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Antonio Rüdiger (Chelsea), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Sebastian Rudy (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal)

Forvet: Thomas Müller (Bayern Münih), Mario Gomez (Stuttgart), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (Leipzig)

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 17.00): Almanya-Meksika (Luzhniki Stadı – Moskova)

23 Haziran (MSİ: 20.00): Almanya-İsveç (Fisht Stadı – Soçi)

27 Haziran (MSİ: 16.00): Güney Kore-Almanya (Kazan Arena – Kazan).

MEKSİKA

Öne çıkan oyuncuları 

Meksika, Javier Hernandez, Andres Guardado ve Raul Jimenez gibi önemli oyuncularıyla başarı kovalayacak. Manchester United ve Bayer Leverkusen gibi Avrupa’nın üst düzey takımlarında forma giydikten sonra kariyerini West Ham United’da devam ettiren 29 yaşındaki Hernandez, attığı 49 golle milli takım tarihinin en skorer futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor. PSV Eindhoven forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Hirving Lozano, Meksika Milli Takımı’yla ilk Dünya Kupası heyecanını yaşayacak.

Kadrosu

Kaleci: Guillermo Ochoa (Standard), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul)

Savunma: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (Club America), Jesus Gallardo (Pumas), Miguel Layun (Sevilla)

Orta saha: Rafa Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Giovani Dos Santos (LA Galaxy)

Forvet: Javier Hernandez (West Ham United), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (Club America), Jesus Corona (Porto), Carlos Vela (LAFC), Javier Aquino (Tigres), Hirving Lozano (PSV).

Maç takvimi 

17 Haziran (MSİ: 17.00): Almanya – Meksika (Luzhniki Stadı – Moskova)

23 Haziran (MSİ: 17.00): Güney Kore – Meksika (Rostov Stadı – Rostov)

27 Haziran (MSİ: 16.00): Meksika – İsveç (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

İSVEÇ

Öne çıkan oyuncuları Yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic’e Dünya Kupası kadrosunda yer vermeyen Andersson yönetimdeki İsveç’te, futbolcuların çoğu Avrupa’nın liglerinde top koşturuyor. İsveç’in defans hattında Victor Lindelof, Mikael Lustig, Andreas Granqvist forma giyecek. Orta sahasında Emil Forsberg, Victor Claesson ve Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz‘ın da bulunduğu İsveç’in forvet hattında ise tecrübeli Marcus Berg ve dinamik John Guidetti yer alıyor.

Kadro

Kaleci: Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City), Robin Olsen (Kopenhag)

Savunma: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Krasnodar), Filip Helander, Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United), Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Martin Olsson (Swansea City)

Orta saha: Viktor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Leipzig), Oscar Hiljemark (Genoa), Sebastian Larsson (Hull City), Marcus Rohden (Crotone), Gustav Svensson (Seattle Sounders)

Forvet: Marcus Berg (El-Ayn), John Guidetti (Alaves), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren), Ola Toivonen (Toulouse)

Maç takvimi 

18 Haziran (MSİ: 14.00): İsveç-Güney Kore (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

23 Haziran (MSİ: 20.00): Almanya-İsveç (Fisht Stadı – Soçi)

27 Haziran (MSİ: 16.00): Meksika-İsveç (Ekaterinburg Arena -Ekaterinburg).

GÜNEY KORE

Öne çıkan oyuncuları 

Daha önceki turnuvalarda Cha Bum-kun, Hong Myung-bo, Park Ji-sung‘un yer aldığı Güney Kore’nin kadrosunda, Swansea City’den Ki Sung-yeung, Tottenham’dan Son Heung-min ve Salzburg’dan Hwang Hee-chan gibi Avrupa liglerinde top koşturan isimler yer alıyor.

Kadro

Kaleci: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu)

Defans: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande), Jang Hyun-soo (Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors)

Orta saha: Ki Sung-yueng (Swansea City), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa FC), Koo Ja-cheol (Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United)

Forvet: Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham), Hwang Hee-chan (Salzburg)

Maç takvimi 

18 Haziran (MSİ: 14.00): İsveç-Güney Kore (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

23 Haziran (MSİ: 17.00): Güney Kore-Meksika (Rostov Arena – Rostov-On-Don)

27 Haziran (MSİ: 16.00): Güney Kore-Almanya (Kazan Arena – Kazan).

G Grubu

Belçika, İngiltere, Tunus ve Panama G Grubu’nda mücadele edecek.

BELÇİKA

Öne çıkan oyuncuları

Elemelerde gösterdiği performans göz önünde bulundurulursa turnuvanın gizli favorilerinden biri olduğu söylenebilecek Belçika’nın savunması, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen ve Jan Vertonghen’e emanet.

Orta sahasında Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Kevin De Bruyne gibi dinamik oyuncuların bulunduğu Belçika’nın forvet oyuncuları ise Avrupa’nın yıldız isimleri Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi ve Dries Mertens.

Belçika’nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan önemli isimlerinden biri de kaleci Thibaut Courtois.

Kadrosu

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Wolfsburg)

Savunma: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City)

Orta saha: Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Youri Tielemans (Monaco), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur)

Forvet: Michy Batshuayi (Chelsea), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli)

Maç takvimi

18 Haziran (MSİ: 17.00): Belçika – Panama (Fisht Stadı – Soçi)

23 Haziran (MSİ: 14.00): Belçika – Tunus (Spartak Stadı – Moskova)

28 Haziran (MSİ: 20.00): İngiltere – Belçika (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

İNGİLTERE

Öne çıkan oyuncuları

Premier Lig’de 37 maçta 30 gol atarak, 32 kez fileleri havalandıran Muhammed Salah’ın ardından gol krallığını ikinci sırada tamamlayan Harry Kane, İngiltere’nin Rusya’da gol yollarında en önemli kozu olacak. Ayrıca, Dele Alli ve Raheem Sterling de İngilizlerin güvendiği genç oyuncular.

FIFA dünya sıralamasında 13. sırada bulunan İngiltere’nin kadrosundaki tüm oyuncuları İngiltere Premier Lig’de forma giyiyor.

Kadrosu 

Kaleciler: Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Defans: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester City), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Kyle Walker (Manchester City), Ashley Young (Manchester United)

Orta saha: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Forvet: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester City), Danny Welbeck (Arsenal)

Maç takvimi 

18 Haziran (MSİ: 20.00): Tunus – İngiltere (Volgograd Arena – Volgograd)

24 Haziran (MSİ: 14.00): İngiltere – Panama (Nizhny Novgorod – Nizhny)

28 Haziran (MSİ: 20.00): İngiltere – Belçika (Kaliningrad Arena – Kaliningrad)

TUNUS

Öne çıkan oyuncuları 

Tunus’ta Nabil Maaloul, Ferjani Sassi, Mohamed Amine Ben Amor, Youssef Msakni ve Naim Sliti gibi oyuncular ön plana çıkıyor.

Takımın yıldız ismi ise Wahbi Khazri. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Elyess Skhiri de Tunusluların büyük beklentisi olan bir başka isim.

Kadrosu 

Kaleci: Farouk Ben Mustapha (Al Shabab), Moez Hassen (Chateauroux), Aymen Mathlouthi (Al Baten)

Savunma: Rami Bedoui (Etoile du Sahel), Yohan Benalouane (Leicester City), Syam Ben Youssef (Kasımpaşa), Dylan Bronn (Gent), Oussama Haddadi (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (CS Sfaxien), Hamdi Nagguez (Zamalek)

Orta saha: Anice Badri (Esperance), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahli Riyadh), Ghaylene Chaalali (Esperance), Ahmed Khalil (Club Africain), Saifeddine Khaoui (Troyes), Ferjani Sassi (Al Nasr), Ellyes Skhiri (Montpellier), Naim Sliti (Dijon), Bassem Srarfi (Nice)

Forvet: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Saber Khalifa (Club Africain), Wahbi Khazri (Rennes)

Maç takvimi 

18 Haziran (MSİ: 20.00): Tunus – İngiltere (Volgograd Arena – Volgograd)

23 Haziran (MSİ: 14.00): Belçika – Tunus (Spartak Stadı – Moskova)

28 Haziran (MSİ: 20.00): Panama – Tunus (Mordovia Arena – Saransk)

PANAMA

Öne çıkan oyuncuları

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele edecek Panama’nın kalesinde Romanya’nın Dinamo Bükreş takımında forma giyen Jamie Penedo bulunuyor.

ABD Major Lig’de forma giyen 6 futbolcusu bulunan Panama’da Gent’te oynayan Jose Luis Rodriguez, Deportivo La Coruna forması giyen İsmael Diaz ve 37 yaşındaki forvet Blas Perez dikkati çekiyor.

Kadrosu

Kaleci: Jose Calderon (Chorrillo), Jaime Penedo (Dinamo Bükreş), Alex Rodriguez (San Francisco)

Defans: Felipe Baloy (CSD Municipal), Harold Cummings (San Jose Earthquakes), Eric Davis (DAC Dunajska Streda), Fidel Escobar (New York Red Bulls), Adolfo Machado (Houston Dinamo), Michael Murillo (New York Red Bulls), Luis Ovalle (CD Olimpia), Roman Torres (Seattle Sounders)

Orta saha: Edgar Barcenas (Cafetaleros de Tapachula), Armando Cooper (Club Universidad de Chile), Anibal Godoy (San Jose Earthquakes), Gabriel Gomez (Bucaramanga), Valentin Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Universitario de Lima), Jose Luis Rodriguez (Gent)

Forvet: Abdiel Arroyo (LD Alajuelense), İsmael Diaz (Deportivo La Coruna), Blas Perez (CSD Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (CD Huachipato)

Maç takvimi

18 Haziran (MSİ: 17.00): Belçika – Panama (Fisht Stadı – Soçi)

24 Haziran (MSİ: 14.00): İngiltere – Panama (Nizhny Novgorod Stadı – Nizhny Novgorod)

28 Haziran (MSİ: 20.00): Panama – Tunus (Mordovia Arena – Saransk)

H Grubu

Polonya, Senegal, Kolombiya ve Japonya H Grubu’nda mücadele edecek.

POLONYA

Öne çıkan oyuncuları 

Polonya’nın bu turnuvada en güvendiği isim şüphesiz Bayern Münih forması giyen golcü oyuncu Robert Lewandowski olacak.

Kadrosu

Kaleci: Bartosz Bialkowski (Ipswich Town), Lukasz Fabianski (Swansea), Wojciech Szczesny (Juventus)

Savunma: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Thiago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monaco), Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan (Legia Varşova), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund)

Orta saha: Jakub Blaszczykowski (VfL Wolfsburg), Jacek Goralski (Ludogorets Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (West Bromwich Albion), Rafal Kurzawa (Gornik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscow), Piotr Zielinski (Napoli)

Forvet: Dawid Kownacki (Sampdoria), Robert Lewandowski (Bayern Münih), Arkadiusz Milik (Napoli), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht)

Maç takvimi 

19 Haziran (MSİ: 17.00): Polonya-Senegal (Spartak Stadı – Moskova)

24 Haziran (MSİ: 20.00): Polonya-Kolombiya (Kazan Arena – Kazan)

28 Haziran (MSİ: 16.00): Japonya-Polonya (Volgograd Arena – Volgograd)

SENEGAL

Öne çıkan oyuncuları

Senegal’in bu turnuvadaki yıldızı ise Liverpool ile Şampiyonlar Ligi finalinde de gol atma başarısı gösteren Sadio Mane.

Dünya Kupası’nda zoru başarmaya çalışacak Senegal’in kadrosundaki oyuncular ağırlıklı olarak İngiltere ve Fransa liglerinde kariyerlerini sürdürüyor. Senegal’in kadrosunda Aytemiz Alanyaspor’dan Lamine Gassama da yer alıyor.

Dünya Kupası kadrosu

Kaleci: Khadim Ndiaye (Horoya), Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (Torino)

Savunma: Kara Mbodji (Anderlecht), Kalidou Koulibaly (Napoli), Moussa Wague (Eupen), Saliou Ciss (Angers), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Lamine Gassama (Alanyaspor), Salif Sane (Hannover 96)

Orta saha: Pape Alioune Ndiaye (Stoke City), Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham United), Cheikh N’Doye (Birmingham City), Alfred Ndiaye (Wolverhampton)

Forvet: Sadio Mane (Liverpool), Keita Balde (Monaco), Ismaila Sarr (Rennes), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Konate (Amiens), Mame Biram Diouf (Stoke City), Mbaye Niang (Milan), Moussa Sow (Al Ahli Dubai)

Maç takvimi

19 Haziran (MSİ: 17.00): Polonya – Senegal (Spartak Stadı – Moskova)

24 Haziran (MSİ: 17.00): Japonya – Senegal (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

28 Haziran (MSİ: 16.00): Senegal – Kolombiya (Samara Arena – Samara)

KOLOMBİYA

Öne çıkan oyuncuları

Bir önceki Dünya Kupası’nda James Rodriguez ve Radamel Falcao ikilisiyle adından söz ettiren Kolombiya, Rusya’daki organizasyonda daha deneyimli olacak iki yıldızına güveniyor.

Kadrosu

Kaleci: David Ospina (Arsenal), Camilo Vargas (Deportivo Cali), Jose Fernando Cuadrado (Once Caldas)

Savunma: Cristian Zapata (Milan), Oscar Murillo (Pachuca), Santiago Arias (PSV Eindhoven), Yerry Mina (Barcelona), Johan Mojica (Girona), Frank Fabra (Boca Juniors), Davinson Sanchez (Tottenham Hotspur)

Orta saha: Wilmar Barrios (Boca Juniors), Carlos Sanchez (Espanyol), Abel Aguilar (Deportivo Cali), James Rodriguez (Bayern Münih), Juan Guillermo Cuadrado (Juventus), Mateus Uribe (Club America), Jefferson Lerma (Levante), Juan Fernando Quintero (River Plate)

Forvet: Carlos Bacca (Villarreal), Radamel Falcao Garcia (Monaco), Luis Muriel (Sevilla), Miguel Borja (Palmeiras), Jose Izquierdo (Brighton Hove Albion).

Maç takvimi

19 Haziran (MSİ: 14.00): Kolombiya-Japonya (Mordovia Arena – Saransk)

24 Haziran (MSİ: 20.00): Polonya-Kolombiya (Kazan Arena – Kazan)

28 Haziran (MSİ: 16.00): Senegal-Kolombiya (Samara Arena – Samara)

JAPONYA

Öne çıkan oyuncuları 

Japonya, deneyimli isimler Keisuke Honda ve Shinji Kagawa ile savunmada liderliği üstlenen Maya Yoshida önderliğinde tarihi bir başarı kovalayacak.

Japonya’nın aday kadrosunun önemli bir kısmını, Japonya ve Almanya’da forma giyen isimler oluşturuyor. Japonya aday kadrosunda geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Galatasaray’da geçiren ve şampiyonluk sevinci yaşayan Yuto Nagatomo da bulunuyor.

Kadrosu

Kaleciler: Eiji Kawashima (Metz), Masaaki Higashiguchi (Gamba Osaka), Kosuke Nakamura (Kashiwa Reysol)

Defans: Yuto Nagatomo (Galatasaray), Tomoaki Makino, Wataru Endo (Urawa Red Diamonds), Maya Yoshida (Southampton), Hiroki Sakai (Marsilya) Gotoku Sakai (Hamburg), Gen Shoji (Kashima Antlers), Naomichi Ueda (Kashima Antlers)

Orta saha: Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt), Keisuke Honda (Pachuca), Takashi Inui (Eibar), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Genki Haraguchi, Takashi Usami (Fortuna Dusseldorf), Gaku Shibasaki (Getafe), Ryota Oshima (Kawasaki Frontale)

Forvet: Shinji Okazaki (Leicester City), Yuya Osako (Werder Bremen), Yoshinori Muto (Mainz)

Maç takvimi

19 Haziran (MSİ: 14.00): Kolombiya-Japonya (Mordovia Arena – Saransk)

24 Haziran (MSİ: 17.00): Japonya-Senegal (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)

28 Haziran (MSİ: 16.00): Japonya-Polonya (Volgograd Arena -Volgograd)

 

 

 

AA

Read Previous

TİKA Doğu Makedonya’da iki okul inşa edecek

Read Next

Yunanistan ve Makedonya ‘isim sorununda’ anlaşma sağladı

16 Comments

  • Thanks , I have just been looking for info about this subject for ages and yours is the greatest I’ve discovered so far.
    However, what concerning the bottom line? Are you positive concerning the supply?

  • I am actually thankful to the holder of this web site who
    has shared this enormous post at at this place.

  • Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

  • Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I
    provide credit and sources back to your website? My website
    is in the exact same niche as yours and my users would genuinely benefit from a lot of the information you present here.
    Please let me know if this alright with you. Thanks!

  • Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s website link
    on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.

  • After going over a few of the blog posts on your website, I honestly
    appreciate your way of writing a blog. I book-marked
    it to my bookmark website list and will be checking back
    soon. Take a look at my web site as well and let me know how you feel.

  • Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I
    decided to check out your website on my iphone during lunch break.
    I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home.
    I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not
    even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!

  • Hey I am so grateful I found your blog, I really found you by mistake,
    while I was searching on Bing for something else, Regardless I am here now
    and would just like to say cheers for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I
    don’t have time to read it all at the minute but
    I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the awesome
    job.

  • Its like you read my thoughts! You seem to grasp so much approximately this, like you wrote the guide in it or something.

    I believe that you just could do with some percent to pressure the message house a bit, however other than that, that is excellent blog.

    An excellent read. I will definitely be back.

  • Thanks for sharing such a good thought, paragraph is fastidious, thats why i
    have read it fully

  • It’s perfect time to make a few plans for the longer term and it’s time to be happy.
    I have learn this put up and if I may just I wish to recommend
    you few attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles relating to this
    article. I wish to learn more things approximately it!

  • Excellent site you have here.. It’s hard
    to find excellent writing like yours these days.

    I truly appreciate people like you! Take care!!

  • Attract distinctive target groups by offering such alternatives as betting,
    casino games, slots, and so on.

  • This versatility enables players to tailor their betting techniques based on their risk tolerance and preferences.

  • But that isn’t the only advantage when it comes to cryptocurrencies and the blockchain.

  • We recommend Lightning Roulette, Immersive Roulette,
    Roulette Macao and Lotto Roulette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *